Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

*

GAY CHAT SAYFASI(Tamamen Ücretsizdir...)

Java uygulaması kurulu değil.Java yuklemek icin chat applet

Gay Chat Powered By Turk Gay Club

Prezervatif Kullanımı :
Prezervatif bir doğum kontrol yöntemi olarak veya cinsel yollarla bulaşan hastalıklara karşı koruyucu yöntem olarak kullanılır.

Yeni bir eşle seks yapıyorsanız eşinizin HIV virüsü dahil cinsel yollarla bulaşan hiçbir hastalığı taşımadığına emin olana kadar vajinal, oral veya anal seks sırasında mutlaka kullanınız. Ayrıca doğum kontrolü sağlamak için de kullanabilirsiniz. Prezervatifi kullanmadan önce mutlaka son kullanma tarihini kontrol ediniz.
Elbette cinsel yollarla bulaşan hastalıklardan korunmanın en temiz yolu seks yapmamaktır. Şimdi gelelim konumuza.

Uygun prezervatif kullanımı

Eğer aşağıdaki adımları uygularsanız prezervatifi en etkin biçimde kullanabilirsiniz.

* Her birleşmeden önce yeni bir prezervatif kullanınız.
* Prezervatifi paketinden çıkarırken, prezervatif üzerinde tırnaklarınızla, dişinizle veya başka nesnelerle delik açmamaya özen gösteriniz.
* Prezervatifi ereksiyon olur olmaz hemen penisinize takınız.
* Prezervatifi takmadan önce prezervatifin ucunu tutup içindeki havayı boşaltınız ki içinde meninizi saklayacak boş yer kalsın.
* Eğer sünnetli değilseniz fazla derinizi prezervatifi takmadan önce geriye çekiniz.
* Prezervatifin baş kısmını tutarken, katlı kısmını penisinizin ucundan köküne doğru açınız.
* Eğer prezervatifi doğum kontrol amacıyla kullanıyorsanız, eşinizin spermatisid (spermleri öldüren bir jel) kullandığına da emin olunuz.
* Eğer kayganlaştırıcı kullanacaksanız vazelin, yağ, el losyonu, bebek yağı gibi içinde yağ içeren veya petrol kökenli hiçbir ürünü kullanmayınız. Yağ prezervatifi zayıflatabilir. Bunların yerine bu görevi yapmak için üretilmiş özel ürünleri kullanınız (Astroglide, K-Y Jeli).
* Boşalmadan sonra prezervatifi penisinizin en alt noktadaki kısmından tutarak yukarıya doğru çıkarınız (hala ereksiyon halindeyken yapınız). Böylece meninin prezervatifin içinden dökülmesine engel olursunuz.
* Mutlaka vajinal, oral veya anal seks sırasında yeni bir prezervatif kullanınız.
* Prezervatifi kullandıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

Satın alma ve saklama koşulları

* ABD malı lateks prezervatifleri kullanmaya özen gösteriniz (ABD'de üretilen prezervatifler çok sıkı güvenlik standartlarına sahiptir).
* Prezervatifler lateksten (lastik), poliüretandan veya koyun bağırsağından imal edilirler. Lateks cinsel yolla bulaşan hastalıklara engel olur ancak koyun bağırsağından yapılan prezervatifler bu korumayı sağlamazlar.
* Prezervatifi kullanana kadar orijinal paketinde, kuru, serin ve güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza ediniz. Kullanmadan önce muhakkak son kullanma tarihine bakınız.
* Prezervatifi soğuk yerde saklamaya özellikle önem gösteriniz çünkü ısı lateksi zayıflatır ve prezervatifin yırtılma olasılığını arttırır.
* Paketi zarar görmüş prezervatifleri kullanmayınız.

Ayrı bir Yorum;

Sertleşen kamışı kaplayan bir tür kılıf olan prezervatif ersuyundaki spermlerin dölyoluna geçmesine engel olur.

İngiltere kralı II. Charles’ın gayri meşru çocukların sayısını azaltmaya ça­lışan hekimi Condom tarafından bulun­duğu söylenirse de, ilk kez ne zaman kullanıldığı bilinmemektedir. Eski Mı­sır resimlerinde prezervatifli erkek fi­gürleri saptanmıştır. İtalyan anatomi bilgim Gabriel Falloppio, 1564′te pre­zervatifin, zührevi hastalıkların önlen­mesi için kullanılacağını belirtmiştir. Casanova’mn anılarında da belirtildiği gibi prezervatif cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklardan korunma amacıyla kulla­nılıyordu. Bu uygulama, prezervatifin daha çok yasadışı ilişkileri çağrıştırma­sına yol açmış, aile planlamasındaki kullanımını kısıtlamıştır.

Prezervatif, son yıllarda kadın hare­keti, üretici firmaların propagandası ve AİDS korkusu nedeniyle yeniden gün­deme gelmiştir. Kesin veriler bulunma­sa da, yaklaşık 20 milyon çiftin bu yön­temi kullandığı sanılmaktadır. 1800′lerin ortalarına kadar prezervatif­ler bağırsak gibi hayvansal kökenli zar­sı dokulardan üretiliyordu; daha sonra lastik kullanılmaya başladı.

Yöntemin Özellikleri:

• Güvenilir bir doğum kontrol yönte­midir;
• ucuzdur;
• tıbbi kontrol gerektirmez;
• yan etkileri yoktur, herhangi bir ra­hatsızlığa yol açmaz;
• cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklardan korunma sağlar.

Prezervatif türleri: Değişik biçimleri ve boyları olmasına karşın, bu değişik­likler etkisini ve kullanım özelliklerini etkilemez.

Kalite kontrolü: Genellikle üretici fir­ma tarafından, kullanım sırasında yırtılabilecek kusurlu bölgeleri belirlemek üzere yapılır.

Gebeliği önleyici etkisi: Kuramsal olarak etkisi yüzde 100′dür; daha çok kullanıcı hatalarından kaynaklanan ak­saklıklar olabilir. Bu duruma genellikle boşalmadan önce dışarı akan ersuyu ne­den olur. Başarısızlıklar çok ender ola­rak üretim hatalarına da bağlı olabilir. Bununla birlikte prezervatif bu konuda eğitim görmemiş toplumlarda bile, öte­ki yöntemlerden daha etkili sayılmakta­dır.

Kullanım önerileri:

• Beklenmedik bir zamanda cinsel iliş­kiye girme olasılığı varsa ve sürekli kullanılan bir yöntem yoksa her zaman prezervatif taşınmalıdır;
• prezervatif kamış dölyoluna girme­den önce takılmalıdır;
• prezervatifi yırtmamak için dikkatli tutmak gerekir;
• prezervatif kaygan değilse ve dölyolu da kuruysa, sürtünmenin yırtılmaya ne­den olmaması için gebelik önleyici krem ya da jelatin kullanarak kayganlaştırılmalıdır;
• prezervatifin kayarak dölyolunda kal­masını ya da ersuyumın dışan akmasını önlemek için, kamış henüz sertken dı­şarı çekilmelidir.

(0) Yorum

Yorum Gönder